Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

27.09.2023

Skromna udeležba na strokovni ekskurziji

V torek, 26. septembra smo uresničili še eno točko letošnjega programa našega društva, strokovno ekskurzijo na sejem gozdarske opreme in ...
29.06.2023

Tradicionalni piknik DLGP je uspel

V nedeljo, 25. junija smo pri piceriji Cimešter v Kovačevcih prišpravili naš tradicionalni društveni piknik. Okrog dvajset članov in njihovih...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 
Tradicionalni društveni piknik je bil tokrat v Poznanovcih
21.06.2018
Že tradicionalni društveni piknik smo tokrat pripravili v Predanovcih, kjer so se pri organizaciji posebno potrudili naši člani iz tega kraja. Piknik je bil 9. junija, udeležilo pa se ga je skoraj trideset članov z družinskimi člani.
Dogajanje smo popestrili tudi z igrami, med katerimi so udeleženci pokazali svojo spretnost. Omerili so se v metanju pdkve na kol, privijanji matic in obračanju meča na motorni žagi.
Pri metanju podkve so se najbolje odrezali Bojan Škerlak, ki je bil prvi, Franc Ažman je bil drugi, Štefan Belec pa tretji.
Pri privijanju matic so bili najboljši Bojan Škerlak, Sašo Tratnjek in Franc Miholič, pri obračanju meča pa Jožef Cigan, Sašo Tratnjek in Bojan Škerlak.
Na pikniku smo se pogovarjali tudi o letošnji strokovni ekskurziji, ki bo jeseni - dogovorjeni datum je 7. in 8. septembra - na Hrvaško, v Slavonijo. Vsi člani bodo natančnejšo informacijo o ekskurziji dobili po pošti.

upravni odbor DLGP
 
 
Nujno! Sprememba lokacije društvenega piknika
07.06.2017
Vsem članom sporočamo, da smo se odločili za drugo lokacijo piknika, ki bo v nedeljo, 11. junija ob 13. uri. Piknik bo na nogometnem igrišču v Gornjih Petrovcih, nasproti gostilne Bencik. Prijave še vedno sprejema predsednik Jože Pojbič (tel. 041/769-439)
Upravni odbor DLGP
 
 
Vabilo na društveni piknik
24.05.2017

  Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na društveni piknik, ki bo v nedeljo, 11. junija 2017 ob 13. uri ob jezeru v Križevcih na Goričkem. Prispevek po osebi za člane in družinske člane znaša 7 evrov in ga bomo zbirali na pikniku, prijavite pa se predsedniku Jožetu Pojbiču najpozneje do petka, 2. junija.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

                     Obvestilo o izbirnem tekmovanju lastnikov gozdov

 

 

Letošnje območno izbirno tekmovanje v delu z motorno žago za lastnike gozdov bo za OE Murska Sobota to nedeljo, 28. maja na Negovi pri lovskem domu. Tekmovanje se bo začelo ob 9.30 uri, vsi, ki bi radi tekmovali, pa se morate vnaprej prijaviti pri Jožetu Ciganu (041/657-833) ali pri svojem revirnem gozdarju.

 
 
Vabilo na skupščino in na dražbo kakovostnega lesa v Slovenj Gradec
18.01.2016
Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na redno letno skupščino, ki bo v petek, 29. januarja 2016 ob 18. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Za skupščino predlagam naslednji dnevni red: 1.Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti, izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overiteljev 2.Sprejem dnevnega reda 3.Poročilo predsednika o delu društva v preteklem letu 4.Letni obračun – finančno poročilo blagajnika 5.Poročilo predsednika nadzornega odbora 6.Poročilo predsednika častnega razsodišča 7.Sklep o višini članarine za leto 2016 8.Predlog programa dela društva za leto 2016 9.Predlog letnega proračuna za leto 2016 10.Razno Predsednik DLGP Jože Pojbič Prosim vas za čim večjo udeležbo, vse, ki v zadnjih dveh letih niso plačali članarine, pa prosim, da članarino tudi za nazaj plačajo na skupščini, sicer jih bomo črtali iz članstva. Obenem vabim vse, ki bi se radi udeležili ogleda dneva odprtih vrat 10. licitacije kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu (ta bo 11. februarja 2016), da se prijavite tajniku Jožefu Ciganu (041/657-833). Glede na to, da je licitacija jubilejna deseta, bi bilo lepo, če bi si jo šli ogledat v čim večjem številu, pa tudi samo dogajanje na dnevu odprtih vrat bo pestrejše kot običajno.
 
 
Ekskurzija je uspešno za nami
04.11.2015
Čeprav z nekoliko skromnejšo udeležbo, smo tudi letošnjo ekskurzijo uspešno izpeljali in videli marsikaj zanimivega. Presenečeni smo bili nad velikostjo, urejenostjo in inovativnostjo podjetja Krpan v Jazbini pri Šmarju pri Jelšah, ki je ajvečji proizvajalec gozdarskih vitlov na svetu in bo kmalu začelo proizvajati tudi gozdarske prikolice z lastnimi dvigali.
V Pokrajinskem muzeju v Celju smo spoznali rimsko preteklost Celeie in si ogledali ostanke mesta, kakršno je bilo v rimskih časih.
Za nas posebno zanimiv je bil obisk celjskega mestnega gozda in hiše na drevesu v tem gozdu. Mesto Celje na pobudo Zavoda za gozdove že enajst let odkupuje gozdne parcele in mestni gozd je sedaj velik že okrog 100 hektarjev. Mesto z njim sicer tudi gospodari, predvsem pa v sodelovanju z Zavodom za gozdove razvija in poudarja njegove socialne in rekreativne funkcije z urejanjem sprehajalnih poti, otroškega igrišča in z zadnjo pridobitvijo, leseno hišo na drevesih, k ismo si jo tudi ogledali.
Na koncu ekskurzije smo obiskali še kmetijo Bučarjevih v okolici Ponikve. Kmetija se je usmerila predvsem v gozdarstvo, pridobivanje in predelavo lesne biomase, električno energijo pa pridobivajo tudi s sončnimi elektrarnami. Kmetija je odlično opremljena s tarktorjema, čelnim nakladalcem, sekalnikom lesne biomase na kamionu in s skladiščem lesnih sekancev.
Vsem, ki so nas med našo ekskurzijo prijazno sprejeli in tudi prijetno pogostili, se iskreno zahvaljujemo!

Nekaj fotografij z ekskurzije si lahko ogledate v fotogaleriji.
Jože Pojbič
 
 
Vabilo na ekskurzijo
01.10.2015

Strokovna ekskurzija Celjsko, sobota, 24. oktobra 2015

Ker nam zaradi neodzivnosti avstrijskih nosilcev projekta gojenja kostanja ni uspelo organizirati ekskurzije v Avstrijo, smo se v upravnem odboru odločili za ekskurzijo na Celjsko, ki je bila rezervna možnost med našo razpravo na zadnji skupščini. Program ekskurzije bo naslednji:

 

 • Odhod iz AP Murska Sobota ob 6.15.

 • Obisk podjetja Krpan d.o.o., /naslov Jazbina 9a, Šmarje pri Jelšah/

Čas: 8 h 00 min. – 9 h 30 min.

 • Obisk Pokrajinskega muzeja Celje, /Trg celjskih knezov 8, Celje/

Čas: 10 h 00 min. – 10 h 50 min.

CELEIA, mesto pod mestom! Arheološko razstavišče v kleti Knežjega dvorca je doslej največja predstavitev ostankov rimske Celeie

 • Obisk celjskega mestnega gozda in hiše na drevesu.

Od muzeja se bomo pes prehodili do celjskega mestnega gozda, kjer nas bo sprejel gozdar ZGS Robert Hostnik, ki skrbi za mestni gozd in vodi razne projekte v zvezi z njim. Ogledali si bomo tudi hišo na drevesu.

Čas: 11h 30 min – 12 h 40 min.

 • Obisk Celjskega gradu. Z avtobusom se bomo povzpeli na Stari grad, nekdanji grad in sedež grofov Celjskih. Danes poteka na gradu faza raznih večjih prenov. V svojem času je predstavljal največjo utrdbo na slovenskem ozemlju. Je tudi lepa razgledna točka.

Čas: 12 h 40 min – 14 h 30 min.

 • Obisk Slomškove cerkve na Ponikvi in kosilo v župnijski kleti. Kuhar Pisanec Ando bo poskrbel, da tisti dan ne bomo več lačni.(Pisanec Ando, tel: 041-390-612).

Čas: 15 h 15 min.- 17 h 00 min.

 • Obisk gozdarske kmetije Bučar v okolici Ponikve

Čas: 17 h 15 min – 18 h 15 min

Cena za člane bo med 25 in 30 evri, odvisno od števila prijavljenih. Za nečlane bo cena višja za 5 evrov. Prijavite se tajniku DLGP Jožefu Ciganu, 041-657-833.

Vabljeni!

 

upravni odbor DLGP

 

 
 
Vabljeni na brezplačne tečaje
29.08.2015
Zavod za gozdove Slovenije  Območna enota Murska Sobota člane in tudi druge zainteresirane vabi na brezplačne tečaje varnega dela z motorno žago in gozdarskim traktorjem, ki so v celoti financirani iz evropskih sredstev.
Nekaj prostih mest je še za dvodnevni tečaj varnega dela z motorno žago, ki bo v četrtek in petek, 3. in 4. septembra, prijavite pa se lahko tudi na enak tečaj, ki bo mesec dni pozneje, v ponedeljek in torek 5. in 6. oktobra 2015. Enodnevni tečaj varnega dela z gozdarskim traktorjem bo v sredo, 16. septembra. Vsi zainteresirani se lahko prijavi našemu podpredsedniku in vodji ZGS OE Murska Sobota Štefanu Kovaču na telefon 02-534-95-00 ali 041-688-393. Za tečaj varnega dela z motorno žago je obvezna osebna zaščitna oprema - zaščitne hlače, gozdarska čelada in primerna, močna obutev.
Več podrobnosti o vsebini obeh tečajev si preberite v rubriki Obvestila članom.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
Izobraževanje ob tednu gozdov
01.06.2015

 

Zavod za gozdove Slovenije OE Murska Sobota je ob tednu gozdov v Trdkovi za lastnike gozdov pripravil izobraževanje na temo nege mladega gozda. Tečajniki so si ogledali štiri lokacije:

 

 1. lokacija, nega mladega gozda, nega gošče, prvo redčenje. Ogledali so si naravno osnovan mladi gozd v vseh treh razvojnih stanjih in naredili prikaz nege po posamezni fazi.

 1. lokacija umetno osnovan letvenjak smreke, v katerem je bili posajenih okrog 3000 sadik smreke na 0,70 ha površine. Pred dvema letoma se je po avstrijskem načinu posekala vsaka druga vrsta v sestoju.

3. lokacija ogled ograje s katero se je zaščitilo umetno osnovano mladje. Ograja je bila postavljena 2003 leta, v ograji je bilo posajeno; divja češnja, jerebika, macesen, kostanj, g.javor, lipa. 

 

  1. lokacija ogled ograje ki je bila postavljena leta 2008, v ograji posajeno; macesen. smreka, jesen, javor, lipa, naravno bukev, rdeči bor, gaber, breza..Ob ograji smo si pogledali smrekov tanjši dogovnjak, ki je bil obžagovan.

 

Jožef Cigan

 
 
Vabilo na piknik in tekmovanje
27.05.2015
Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na letošnji društveni piknik, ki bo tudi tokrat združen z območnim izbirnim tekmovanjem lastnikov gozdov v delu z motorno žago. Tekmovanje bo v soboto, 6. junija ob 14. uri pri gasilskem domu v Stari novi vasi, naš piknik pa prav tam z začetkom ob 13. uri. Prijave zbira tajnik Jože Cigan (041-657-833). S sabo lahko pripeljete tudi družinske člane. Prispevek za obrok in eno pijačo je po osebi 5 evrov.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
VABILO
20.05.2015

Vabilo na predavanje

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na naš prvi letošnji sestanek s strokovnim predavanjem, ki bo v petek, 22. maja 2015 ob 19. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Tokrat nam bo dipl. ing. gozdarstva Drago Trajber predaval o škodljivcih in boleznih gozdnega drevja, ki se pojavljajo pri nas. Govoril bo o jesenovem ožigu, kostanjevi šiškarici in lubadarju. Še posebno kostanjeva šiškarica se je v zadnjim letu dni močneje razširila tudi pri nas, kar bi lahko povzročilo bistveno zmanjšanje obroda kostanja in sušenje dreves. Kako ukrepa država in kako zelo pri tem zamuja, se bomo pogovorili na predavanju.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

Vabilo na društveni piknik in tekmovanje

 

V soboto, 6. junija bo v Stari Novi vasi društveni piknik, ki bo tako kot lansko leto združen z območnim izbirnim sekaškim tekmovanjem zasebnih lastnikov gozdov. Podrobnosti bodo znane do predavanja, ko bomo zbirali tudi prijave in prispevek posameznikov za udeležbo na pikniku. Prispevek ne bo bistveno višji od tistega lansko leto, ko je znašal 5 evrov po osebi.

 

Jože Pojbič

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se