Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

10.06.2024

Zbrali smo se na tradicionalnem pikniku

V nedeljo, 9. junija se nas je sedemindvajset članov društva zbralo na tradicionalnem društvenem pikniku v piceriji Cimešter v Kovačevcih. ...
28.05.2024

Ogledali smo si gospodarstvo, naravo in zanimivosti Zlatibora v Srbiji

Letos smo se v društvu prvič odločili za daljšo, tridnevno strokovno ekskurzijo. Žal se je je udeležilo veliko manj članov, kot je sprva ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 
Vabljeni na brezplačne tečaje
29.08.2015
Zavod za gozdove Slovenije  Območna enota Murska Sobota člane in tudi druge zainteresirane vabi na brezplačne tečaje varnega dela z motorno žago in gozdarskim traktorjem, ki so v celoti financirani iz evropskih sredstev.
Nekaj prostih mest je še za dvodnevni tečaj varnega dela z motorno žago, ki bo v četrtek in petek, 3. in 4. septembra, prijavite pa se lahko tudi na enak tečaj, ki bo mesec dni pozneje, v ponedeljek in torek 5. in 6. oktobra 2015. Enodnevni tečaj varnega dela z gozdarskim traktorjem bo v sredo, 16. septembra. Vsi zainteresirani se lahko prijavi našemu podpredsedniku in vodji ZGS OE Murska Sobota Štefanu Kovaču na telefon 02-534-95-00 ali 041-688-393. Za tečaj varnega dela z motorno žago je obvezna osebna zaščitna oprema - zaščitne hlače, gozdarska čelada in primerna, močna obutev.
Več podrobnosti o vsebini obeh tečajev si preberite v rubriki Obvestila članom.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
Izobraževanje ob tednu gozdov
01.06.2015

 

Zavod za gozdove Slovenije OE Murska Sobota je ob tednu gozdov v Trdkovi za lastnike gozdov pripravil izobraževanje na temo nege mladega gozda. Tečajniki so si ogledali štiri lokacije:

 

 1. lokacija, nega mladega gozda, nega gošče, prvo redčenje. Ogledali so si naravno osnovan mladi gozd v vseh treh razvojnih stanjih in naredili prikaz nege po posamezni fazi.

 1. lokacija umetno osnovan letvenjak smreke, v katerem je bili posajenih okrog 3000 sadik smreke na 0,70 ha površine. Pred dvema letoma se je po avstrijskem načinu posekala vsaka druga vrsta v sestoju.

3. lokacija ogled ograje s katero se je zaščitilo umetno osnovano mladje. Ograja je bila postavljena 2003 leta, v ograji je bilo posajeno; divja češnja, jerebika, macesen, kostanj, g.javor, lipa. 

 

  1. lokacija ogled ograje ki je bila postavljena leta 2008, v ograji posajeno; macesen. smreka, jesen, javor, lipa, naravno bukev, rdeči bor, gaber, breza..Ob ograji smo si pogledali smrekov tanjši dogovnjak, ki je bil obžagovan.

 

Jožef Cigan

 
 
Vabilo na piknik in tekmovanje
27.05.2015
Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na letošnji društveni piknik, ki bo tudi tokrat združen z območnim izbirnim tekmovanjem lastnikov gozdov v delu z motorno žago. Tekmovanje bo v soboto, 6. junija ob 14. uri pri gasilskem domu v Stari novi vasi, naš piknik pa prav tam z začetkom ob 13. uri. Prijave zbira tajnik Jože Cigan (041-657-833). S sabo lahko pripeljete tudi družinske člane. Prispevek za obrok in eno pijačo je po osebi 5 evrov.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
VABILO
20.05.2015

Vabilo na predavanje

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na naš prvi letošnji sestanek s strokovnim predavanjem, ki bo v petek, 22. maja 2015 ob 19. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Tokrat nam bo dipl. ing. gozdarstva Drago Trajber predaval o škodljivcih in boleznih gozdnega drevja, ki se pojavljajo pri nas. Govoril bo o jesenovem ožigu, kostanjevi šiškarici in lubadarju. Še posebno kostanjeva šiškarica se je v zadnjim letu dni močneje razširila tudi pri nas, kar bi lahko povzročilo bistveno zmanjšanje obroda kostanja in sušenje dreves. Kako ukrepa država in kako zelo pri tem zamuja, se bomo pogovorili na predavanju.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

Vabilo na društveni piknik in tekmovanje

 

V soboto, 6. junija bo v Stari Novi vasi društveni piknik, ki bo tako kot lansko leto združen z območnim izbirnim sekaškim tekmovanjem zasebnih lastnikov gozdov. Podrobnosti bodo znane do predavanja, ko bomo zbirali tudi prijave in prispevek posameznikov za udeležbo na pikniku. Prispevek ne bo bistveno višji od tistega lansko leto, ko je znašal 5 evrov po osebi.

 

Jože Pojbič

 
 
Vabljeni v Markovce
07.05.2015
Župnijski urad Gornji Petrovci in Markovci v soboto, 9. maja od 9. ure pri župnišču v Markovcih prireja tradicionalni prikaz kmetijske in gozdarske mehanizacije. Ob 9. uri bo razprava o ohranjanju kmetijskih površin in preprečevanju zaraščanja na Goričkem, ob 10. uri bo predstavitev kmetijske in gozdarske mehanizacije, ob 11.30 pogostitev in ob 12. uri tekmovanje v prežagovanju hloda z motorno žago.
 
 
Vabilo na volilno letno skupščino
09.02.2015

V A B I L O

 

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na volilno letno skupščino, ki bo v petek, 13. februarja 2015 ob 18. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih.

Za skupščino predlagam naslednji dnevni red:

 

 1. Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti, izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overovateljev

 2. Sprejem dnevnega reda

 3. Poročilo predsednika o delu društva v preteklem letu

 4. Letni obračun – finančno poročilo blagajnika

 5. Poročilo predsednika nadzornega odbora

 6. Poročilo predsednika častnega razsodišča

 7. Volitve novega vodstva in organov društva

 8. Sklep o višini članarine za leto 2015

 9. Predlog programa dela društva za leto 2015 in predlog združitve Društva lastnikov gozdov Prekmurja in DLG Prlekije

 10. Predlog letnega proračuna za leto 2015

 11. Razno

 

Predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

Prosim vas za čim večjo udeležbo, vse, ki v zadnjih dveh letih niso plačali članarine, pa prosim, da članarino tudi za nazaj plačajo na skupščini, sicer jih bomo črtali iz članstva.

 
 
Obvestilo udeležencem ekskurzije v Novi Sad
29.09.2014
Zanimanje za letošnjo strokovno oekskurzijo je bilo veliko in že pred časom ste člani s svojimi družinskimi člani in tudi nekaj nečlanov napolnili avtobus. Ves program, ki smo ga objavili že prej, drži in je nespremenjen, dodatno smo dogovorjeni, da nam po prihodu na sejem nekdo iz gozdarske stroke nekaj na kratko pove o gozdovih in gozdarstvu v Srbiji in v Vojvodini.
Avtobus bo udeležence pobral na štirih postajališčih v četrtek zvečer:
KUZMA 23.15 izpred trgovine Mercator
 
MAČKOVCI 23.35 izpred trgovine Tuš
 
Martjanci  23.45 motel  ČARDA
 
Murska Sobota 24.00  avtobusna postaja 

lep pozdra vin na svidenje na ekskurziji!

predsednik DLGP Jože Pojbič
 
 
 
Zbiramo prijave za strokovno ekskurzijo v Novi Sad!
14.07.2014

Kot smo se dogovorili na letošnji skupščini, bomo strokovno ekskurzijo letos pripravili 3. in 4. oktobra na sejem gozdarstva, lova, ribolova in hortikulture v Novem Sadu. Program ekskurzije bo naslednji:

 

1.dan 03.10.2014.

Odhod iz Murske Sobote ob 00,00 uri. Direktna vožnja za Rumo kamor pridemo okrog 08 ure. Tu skupino prevzame vodič. Ogled muzeja kruha in galerije znanega slikarja Jeremije. Rakija dobrodošlice in vroč burek. Odhod za Novi Sad. Obisk sejma GOZDARSTVA (od 10-14 ure).

Odhod v Sremske Karlovce, namestitev v hotelu, Razgled centra Sremskih Karlovcev:škofijska cerkev, gimnazija, vodnjak pri 4 levih. Obisk muzeja čebelarstva družine Živanović z degustacijo medu in vina.

Večerja z muziko. Nočitev.

2.dan 04.10.2014.

Zajtk. Razgled centra Novega Sada:Dunavska in Zmaj Jovina ulica, trg Slobode,katedrala, Magistat, škofijska palata. Obisk pijace. Možnost nakupa sira, kajmaka, kulena… Razgled Petrovaradinske trdnjave. Odhod za Fruško Goro. Kosilo na kmečkem turizmu z muziko.

(predjed, čorba, odojek z prilogo, solata, sladica). Odhod za Mursko Soboto.

 

CENA:65,00 EUR

 

U cenu je vračunano:

- nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah z TWC, TV v Sremskih Karlovcih

- večerja v vojvodinski restavraciji z muziko (čorba, roštilj z prilogo,solata, sladica)

- rakija dobrodošlice in vroč burek po prihodu v Srbijo

- vstopnice za sejem, muzej kruha, muzej čebelarstva

- degustacija medu in vina

- kosilo z muziko na kmečkem turizmu (predjelo,čorba,odojek z prilogo, solata, sladica z

degustacijo rakije in vina)

- vsi ogledi po programu

 • vodič/domačin

 

Zgoraj navedena cena 65 evrov velja samo za člane DLGP. S sabo lahko vzamete tudi družinske člane, ki bodo doplačali 10 evrov po osebi za prevoz, tisti, ki niso ne člani niti družinski člani članov, pa doplačajo 30 evrov za prevoz. Cene so torej 65 evrov za člane društva, 75 evrov za družinske člane članov društva in 95 evrov za vse ostale.

 

Ob prijavi bo treba plačati 30 evrov akontacije.

Prijave in akontacijo lahko oddate na krajevni enoti Zavoda za gozdove Slovenije v Gornjih Petrovcih Jožetu Ciganu ( 041-657-833) ali med njegovim dopustom komu drugemu v pisarni najpozneje do petka, 8. avgusta, vsak delavnik od 7. do 8. ure zjutraj.

 

Vabim vas, da se ekskurzije skupaj s svojimi bližnjimi udeležite v čim večjem številu.

 

Predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

 
 
Nova spletna stran o trgu lesa in žledolomu
04.06.2014
Vse, ki se na slovenskem trgu lesa pojavljate kot prodajalci ali kot kupci, obveščamo, da je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije odprla nov spletni portal, namenjen žledolomu in trgu lesa. Naslov spletne strani je  http://www.zledolom.kgzs.si/
 
 
Vabljeni na predavanje in društveni piknik
30.05.2014

Vabilo na predavanje

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na naš prvi letošnji sestanek s strokovnim predavanjem, ki bo v petek, 6. junija 2014 ob 19. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Dnevni red sestanka:

 

 1. Nelesne gozdne dobrine – možnost dodatnega zaslužka za lastnike gozdov ali pravica nabiranja in prodaje za vse? S to temo, ki žuli vse lastnike gozdov že leta, se Zveza lastnikov gozdov Slovenije zadnje čase vse pogosteje in resneje ukvarja. Pogovorili se bomo o tem, kaj bi nam lahko prinašalo dodatni dohodek iz naših gozdov in kakšne spremembe zakonodaje bi bile potrebne. Predstavljena pa bo tudi možnost, da lastnik gozda prepove nabiranje kostanja za druge – takšna možnost obstaja že sedaj po Zakonu o gozdovih, vendar je za sedaj znan v Sloveniji samo en primer lastnika, ki jo je že uveljavil. Sedaj to možnost na svojih parcelah s kostanjem uveljavlja tudi predsednik DLGP Jože Pojbič, ki vam bo iz prve roke predstavil svoje dosedanje izkušnje.

2. Razno.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

Vabilo na društveni piknik in tekmovanje

 

V soboto, 14. junija ob 13. uri bo v Kovačevcih na športnem igrišču pri zvoniku društveni piknik, združen z območnim izbirnim sekaškim tekmovanjem zasebnih lastnikov gozdov. Prispevek vsakega posameznika je 5 evrov za eno pijačo in porcijo hrane, pripeljete lahko tudi družinske člane. Ob 14. uri se na istem prizorišču začne izbirno sekaško tekmovanje.

Prijave za piknik in za tekmovanje zbira tajnik Jože Cigan, 041-657-833 do 9. junija.

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se